Bitcoin - ideje az adózással is foglalkozni | Deloitte Magyarország

Koreai kriptokereskedelem

Please wait while your request is being verified...

Olyan durva szigorítás jön a kriptovalutáknál, amit még nem látott a világ Portfolio Tíz kínai szabályozó szerv ígérete tett rá, hogy felszámolja az "illegális" tevékenységet, valamint országszerte betiltja a kriptobányászatot, a központi bank pedig illegálisnak nyilvánított minden virtuális valutával kapcsolatos tevékenységet. Az új tiltások egyesek szerint az eddigi legdurvább korlátozások, amelyeket eddig a kriptovalutákkal szemben hoztak, viszont a piacon nagyon úgy tűnik, hogy csak rövidtávú reakciót váltottak ki, hiszen mostanra visszapattantak az árfolyamok.

Bitcoin Ethereum hírek Dél-Koreában a négy legnagyobb kriptovaluta-tőzsde együttes kereskedési volumene közel 45 billió nyert volt. Ezt hasonlítják össze az ország két hagyományos tőzsdéjén forgalmazott 24 ezer billió együttes forgalommal. A történet a ma délelőtt megjelent Korea Herald-ról kiemeli, hogy a péntek reggelig tartó 24 óra alatt a négy legnagyobb koreai tőzsde Ez a szám

Lecsapott Kína A dolgok egyre koreai kriptokereskedelem alakulnak a kriptovaluták számára Kínában. A pénteki kínai kriptokereskedési tilalom és a korábbi kriptókkal kapcsolatos tilalmak összehasonlítása azt mutatja, hogy a legújabb intézkedések bitcoin hatalmas nyereség eddigi legsúlyosabbak.

Olyan durva szigorítás jön a kriptovalutáknál, amit még nem látott a világ

A Kínai Népbank PBoC pénteken szigorú intézkedéseket jelentett be a kriptokereskedelemmel kapcsolatban, amely első alkalommal teszi illegálissá a kriptókkal kapcsolatos tranzakciókat, beleértve az offshore kriptotőzsdék által nyújtott szolgáltatásokat is. A szeptember i közlemény megtiltja koreai kriptokereskedelem bankoknak és más pénzügyi intézményeknek, hogy kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtsanak, beleértve a fiat-kripto, vagy kripto-kripto tranzakciókat.

Hercsel Adél

Bárki, aki elősegíti az ügyleteket, jogi felelősségre vonható, beleértve azokat a személyeket is, akik Kínán belül élnek, de Kínába szolgáltatást nyújtó offshore kriptotőzsdéknek dolgoznak. A technikai támogatásban, a marketingstratégiában, valamint a fizetési és elszámolási területen dolgozókat is vizsgálni fogják a kriptoüzletben való tudatos részvétel miatt.

koreai kriptokereskedelem

A pénteki nyilatkozatban tíz ügynökség, köztük a PBoC is részt vett, ami egyértelműen jelzi a legújabb tiltás komolyságát. A korábbiakat legfeljebb hét ügynökség írta alá.

Most of S. Korea's cryptocurrency exchanges likely to close under new rules

A tiltás "egyértelművé teszi, hogy több ügynökség erőfeszítéséről van szó" - mondta Bill Bishop, a Sinocism hírlevél szerzője.

A bűnüldöző szervek bevonása a koreai kriptokereskedelem szervezetek helyett azt jelenti, hogy a kriptokereskedelem Kínában most már "pénzügyi bűnözési aspektussal" bővült - mondta Bishop a CoinDesknek.

Egyéb Kriptokereskedés — 6 követendő tipp és néhány elkerülendő hiba! Ha valaki sikert keres a kriptokereskedelemben, létfontosságú tudnia, hogy a siker több éves befektetésből és tapasztalatból fakad. Minél többet tud valaki kriptovalutákkal foglalkozni, annál jobb és elegendő tapasztalatot szerez minden szempontból. Ha most a kriptovaluta kereskedéséről beszélünk, akkor az egyéneknek először minden szempontból megfelelő tudásra van szükségük, és gyakorlati tippeket vagy stratégiákat kell alkalmazniuk. Ezenkívül van néhány olyan hiba, amelyet el kell kerülniük, mivel megfelelő távolságot kell tartaniuk a kockázatoktól.

Ez azt jelenti, hogy Kína ezúttal tényleg komolyan gondolja az intézkedéseket. Fontos, hogy lássuk a közlemény kiadóit.

koreai kriptokereskedelem

A bűnüldöző szervek bevonása ezúttal sokkal komolyabbá teszi a szigorítás jellegét - mondta Rachel Lin, az ázsiai székhelyű SynFutures decentralizált pénzügyi DeFi derivatív platform alapítója és vezérigazgatója. A CAC, amely ben részt vett a token kibocsátások ICO betiltásában Kínában, a Practical Law online jogi szolgáltatás szerint "az online tartalomkezelés irányításában, koordinálásában és felügyeletében, valamint az online hírszolgáltatással kapcsolatos üzleti tevékenység adminisztratív jóváhagyásának kezelésében" lát el néhány fontos feladatot.

A CAC minden olyan oldal és szolgáltatás után fog menni, amely offshore kriptoplatformokat hirdet vagy hozzáférést biztosít azokhoz - tette hozzá Bishop.

Új befektetési őrület hódít világszerte egy brutális tévésorozat hatására

Új vagy sem? Egyes piaci szereplők semmi újat nem látnak ebben a legújabb kriptotilalomban.

koreai kriptokereskedelem

Kína óta tiltja a kriptoval kapcsolatos tevékenységeket — abban az évben megtiltották a pénzintézeteknek, hogy bitcoinhoz kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtsanak. Ugyanakkor az akkori a közlemény elismerte, hogy a bitcoin árucikként szabadon kereskedhető és átváltható az interneten.

Kriptovaluta

Ez a legújabb tiltás azonban egyértelművé teszi, hogy a kriptokereskedelmi tevékenység "jogi kockázatokat" rejt magában, és "minden olyan jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet vagy természetes koreai kriptokereskedelem, aki virtuális valutába és a kapcsolódó származékos termékekbe fektet, megsérti a "közrendet". A kriptokereskedéssel kapcsolatos "polgári jogi cselekmények érvénytelenek, és a kriptokereskedési tevékenységből eredő veszteségekért a feleknek maguknak kell felelniük" - áll a pénteki közleményben.

koreai kriptokereskedelem

Úgy gondoljuk, hogy ez lényegében azt jelenti, hogy tarts kriptót és kereskedj saját felelősségedre. Nem lesz jogorvoslati lehetőséged, ha valami történik. A jövőben a figyelem középpontjába fog kerülni, hogy a 'közrend és a jó szokások' hogyan kerülnek meghatározásra, mivel a jelenlegi nyilatkozat meglehetősen homályos - írta egy kínai székhelyű kripto kockázati tőkecég a CoinDesk által megtekintett jegyzetben.

A cég a téma érzékenysége miatt névtelenséget kért.

Kína lesújtott a kriptovalutákra, bezuhant a bitcoin

A fokozott szigorítás kilenc törvényre és szabályra hivatkozik, köztük az illegális pénzgyűjtés megelőzéséről és kezeléséről szóló rendeletre, valamint a határidős kereskedés adminisztrációjáról szóló rendeletre. Ez minden bizonnyal sokkal nagyobb és kiterjedtebb, mint a kripto bányászati ipar tönkretétele.

koreai kriptokereskedelem

Könnyen úgy értelmezhető, hogy a közleményben idézett jogszabályok alapján minden, a kriptoval kapcsolatos dolog esetleg illegálissá válhat - mondta Bishop. Az OKEx, a kínai kereskedők és befektetők körében népszerű kriptotőzsde a CoinDesknek elmondta, hogy továbbra is normálisan működik. Az OKEx a szokásos módon működik, és továbbra is az ügyfeleink igényeit helyezzük előtérbe" - írta a tőzsde a CoinDesknek küldött hivatalos közleményében.

A Huobi, egy másik népszerű kriptotőzsde Kínában, nem kívánta kommentálni a tiltást. Nem mindenki pesszimista Néhány piaci szereplő megjegyezte, hogy a két közlemény dátuma az egyik a kereskedésről, a másik a koreai kriptokereskedelem szólt azt mutatja, hogy jóval a pénteki kibocsátásuk előtt írták őket.

Az S koreai kriptokereskedelem volumene csaknem kétszerese a két legnagyobb tőzsdének

Kína bennfentesei szerint a különbség nem meglepő, mivel a dokumentumok elkészítése során nagy volt a koordináció. Kínában kevesen kérdőjelezték meg a dátumokat, mivel mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a napokkal ezelőtt kiadott irányelvek csak később kerülnek nyilvánosságra - mondta Colin Wu kínai kripto influencer. Az új szabályok súlyosságának ellenére egyesek továbbra is pozitívan ítélik meg koreai kriptokereskedelem kripto jövőjét Kínát illetően.

Justin Sun, a Tron blokklánc alapítója rámutatott, hogy a legújabb tilalom nem tagadja meg az állampolgároknak a "virtuális valuta birtoklásának és cseréjének szabadságát", vagyis nincs egyértelmű tilalom a kriptobirtoklásra. Ez egybecseng a as tilalommal, amely szerint a bitcoin kereskedés hasonló az árukereskedelemhez.

  1. Legnépszerűbb webhelyek az online pénzkereséshez
  2. Tud-e gazdag bináris opciókkal kereskedni
  3. Az Nhoz is érkezik a kriptokereskedelem - benso-iranytu.hu
  4. Hogyan lehet profitálni a kriptovaluta bányászatból
  5. Kína lesújtott a kriptovalutákra, bezuhant a bitcoin - benso-iranytu.hu
  6. Olyan durva szigorítás jön a kriptovalutáknál, amit még nem látott a világ - benso-iranytu.hu

Ne legyünk túl pesszimisták ezzel kapcsolatban. Szerintem a legnagyobb lehetőség a jövőben az, hogy miután Európa, Észak-Amerika, valamint Japán, és Dél-Korea országai egyértelműbb szabályozási politikával rukkoltak elő a kriptóval kapcsolatban, Kína is lassan törvényeket és szabályozásokat fog bevezetni a kriptóra vonatkozóan - mondta a CoinDesknek WeChat hangüzeneteken keresztül.

Kriptokereskedés – 6 követendő tipp és néhány elkerülendő hiba!

Visszapattanás a piacon A vezető kriptovaluták árfolyama múlt pénteken nagyot esett, a bitcoin árfolyama több mint 9 százalékos mínuszban koreai kriptokereskedelem, viszont ehhez képest a hétvégén valamelyest visszajött az árfolyam, de továbbra is a 45 dolláros szint alatt van.

Az ethereum árfolyama 12 százalékos mínuszban is járt múlt pénteken, viszont az esést szinte teljesen ledolgozta az árfolyam mostanra. A Cardano árfolyamát még múlt pénteken visszarántották, ehhez képest viszont gyengébb napok következtek.