Határidős részvény és indextermékek

Opciós oldalak

opciós oldalak

Zéró költségű opció Mi a zéró költségű opció? A zéró költségű opció olyan árfolyamkockázat fedezeti összetett instrumentum, amelynél az ügyfél megvásárol és el is ad egy-egy különböző kötési árfolyamú vételi opciós oldalak eladási opciót, ugyanarra a devizaösszegre és lejáratra vonatkozóan.

Opciós alapismeretek

Az eladott opcióért kapott és a vásárolt opcióért fizetett prémium nagysága megegyezik, így összességében a konstrukció költségmentes. Mik a zéró költségű opciós ügylet előnyei? Vételi zéró költségű opció Vételi zéró költségű opciós ügylet kötésével az ügyfél jövőbeni deviza-kifizetéseinek árfolyamát szeretné fedezni.

opciós oldalak

Vásárol egy vételi opciós oldalak egy adott kötési árfolyamon deviza vételi jogot szerez és egyben elad egy eladási opciót egy alacsonyabb kötési árfolyamon deviza vételi kötelezettséget vállal. A kapott és a fizetett prémium összege megegyezik. Lejáratkor, a konverzió a két kötési árfolyam által meghatározott sávon belül történik meg, mivel ha a sáv fölött van az árfolyam az ügyfél él vételi jogával egy alacsonyabb árfolyamon, ha a sáv alatt, akkor pedig köteles lesz devizát venni az eladási opció kötési árfolyamán.

Amennyiben a piaci árfolyam a két kötési ár által meghatározott sávon belül van, akkor egyik opció sem kerül lehívásra és az ügyfél a piacon vásárolja meg a szükséges devizát. Lejáratkor az árfolyamok függvényében érvényesíthetőek az opciók, melynek végeredményeként az ügyfél által elérhető árfolyam az üzletkötéskor meghatározott két kötési árfolyam között helyezkedik majd el.

Eladási zéró költségű opció Ezen ügylet kötésével az ügyfél jövőbeni devizabevételeinek árfolyamát szeretné biztosítani. Vásárol egy eladási opciót egy adott kötési árfolyamon deviza eladási jogot szerez és egyben elad egy vételi opciót egy magasabb kötési árfolyamon deviza eladási kötelezettséget vállal.

Budapesti Értéktőzsde

Lejáratkor, amennyiben a piaci árfolyam a két kötési árfolyam által meghatározott sáv alatt van, az ügyfél él eladási jogával a sáv alsó árfolyamán, ha pedig a piaci ár a sáv fölött akkor pedig köteles lesz devizát eladni a felső árfolyamon. Amennyiben a piaci árfolyam a két kötési ár által meghatározott sávon belül van, akkor egyik opció sem kerül lehívásra és az ügyfél a piacon értékesíti a devizát. Mi a zéró költségű opció kockázata?

opciós oldalak

Az ügyfél a kedvező irányú árfolyam elmozdulásból csak korlátozottan részesedhet. A termékkel kapcsolatos bármilyen kérdés esetén kérjük keresse vállalati referensét!

 1. A vételi opció azzal a joggal ruházza fel az opció tulajdonosát, hogy az egy meghatározott időpontban vagy egy meghatározott időpontigelőre leegyeztetett áron megveszi egy eszközt.
 2. OTP Global Markets: plain vanilla opciók
 3. Megtanulják, hogyan kell elkészíteni a bináris opciós munkalapokat

Igényelni szeretne? Kérdése van?

 • Opciós alapismeretek
 • A legjobb nigériai bináris opciós brókerek a Legnépszerűbb nigériai bináris opciós brókerek Ha elhatározta, hogy szeretne online kereskedni bináris opciókkal, akkor egy brókeroldalt fog keresni, ahol első osztályt kap szolgáltatásokat, és nyilvánvalóan olyan brókerekre vágyik, amelyek széles és nagyon változatos skálát kínálnak Önnek.
 • Bináris Opciók - Kaszinó? - Opciós Tőzsdei Kereskedés - A bináris opciós oldalak értékelése
 • Származékos piac - Bet site
 • Kriptovaluta jelenlegi befektetés a befektetéssel együtt
 • Virtuális kereskedési számla uk
 • Bitcoin profit charlie brake
 • CALL opció PUT opció Vevője jogot szerez arra az opciós díj megfizetése melletthogy egy előre meghatározott árfolyamon kötési árfolyam és lejárati napon, egy előre meghatározott összegű devizát vegyen.